Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Dagensrecept

Kardemummaskorpor är superenkla att göra och mumsiga att äta! Efter gräddningen i ugnen torkas de på svag värme i ugnen så de blir knapriga. De håller i flera veckor om du förvarar dem i en burk med tätslutande lock. De innehåller relativt lite socker om man jämför med kakor och bullar. Kardemumman ger skorporna en härlig smak och den kan bytas ut till t ex kanel. Mandel och nötter kan också blandas i degen.

Baka superläckra, goda kanelbullemuffins! Klicka här för recept!
Baka superläckra, goda kanelbullemuffins! Klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Knapriga kardemummaskorpor

Ca 30 st

Hållbart kaffebröd att stoppa i kakburken! Ta fram och knapra på en bit när du blir sugen på något gott.

4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk stött kardemumma (eller mortlade kardemummakärnor)
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret.
3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte knådas för då kan skorporna bli sega.
4. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något. Skär dem sedan i sneda bitar.
6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.
7. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

 

1. Gör degen enligt receptet. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord.
1. Gör degen enligt receptet. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord.
2. Rulla degbitarna till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Rulla degbitarna till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något.
3. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något.
4. Skär längderna i sneda bitar med en kniv.
4. Skär längderna i sneda bitar med en kniv.
5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.
5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

STEGförstegRUTA

kardemummaskorpor2

 

 

 

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Brödpinnar med flingsalt & oregano

Brödpinnar med flingsalt & oregano är enkla att göra och ett perfekt snacks eller tilltugg på festen, framför TV:n och på buffén.

0

Minilimpor med graham & linfrön

Saftiga och fiberrika minilimpor med graham och linfrön som är goda till frukost, mellis eller på buffén.

0

Så gör du snygga & goda gifflar!

Gifflar är både roliga att göra och goda att äta.

0

Kärleksmums – en älskad chokladdröm

Ljuvligt goda chokladrutor med chokladkaffeglasyr och kokos.

0

Rågsiktskakor – klassiska matbröd

Saftiga och goda rågsiktskakor med hål i mitten som är enkla och roliga att göra.

0

M & M-snittar

Fantastiskt goda M & M snittar som är fullspäckade med mjölkchokladlinser, spröda på ytan och lite sega i mitten.

0

Semmelfläta

Läcker semmelfläta fylld med god mandelmassa och fluffig vispgrädde. Receptet innehåller enkla steg-för-steg bilder.

0

Semmelflätor

Läckra, gräddiga semmelflätor fyllda med mandelmassa.

0

Chapati

Youtubefilm, recept & bilder från Kabita´s Kitchen. (Recept nedan) Recept: Chapati 4 dl vetemjöl ca 2 ¼ dl vatten, rumsvarmt ev. ½ tsk salt (salt ingår inte i filmens recept, men jag tillsätter det för godare smak) GÖR SÅ HÄR 1. Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av vattnen och nyp ihop. Tillsätt mer vatten, lite …

0

Marängspöken

Bra Youtube-film som tydligt visar hur man gör marängspöken! Tid 50 sek

0

Oreokakor

Recpettips från Allt om mat! Goda Oreokakor som man enkelt gör själv!

0

Smör

Klicka på bilden för att läsa svaret!

0