Bloggar

Kardemummaskorpor – knapriga & goda

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

Dagensrecept

Kardemummaskorpor är superenkla att göra och mumsiga att äta! Efter gräddningen i ugnen torkas de på svag värme i ugnen så de blir knapriga. De håller i flera veckor om du förvarar dem i en burk med tätslutande lock. De innehåller relativt lite socker om man jämför med kakor och bullar. Kardemumman ger skorporna en härlig smak och den kan bytas ut till t ex kanel. Mandel och nötter kan också blandas i degen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Knapriga kardemummaskorpor

Ca 30 st

Hållbart kaffebröd att stoppa i kakburken! Ta fram och knapra på en bit när du blir sugen på något gott.

4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk stött kardemumma (eller mortlade kardemummakärnor)
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 dl mjölk

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och kardemumma i en bunke. Smula ner smöret.
3. Vispa ihop ägg och mjölk i en annan bunke och blanda ner det i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen. Degen ska inte knådas för då kan skorporna bli sega.
4. Dela degen i 2 delar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något. Skär dem sedan i sneda bitar.
6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt.
7. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

 

1. Gör degen enligt receptet. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord.

1. Gör degen enligt receptet. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord.

2. Rulla degbitarna till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

2. Rulla degbitarna till längder, ca 30 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något.

3. Grädda skorporna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt längderna svalna något.

4. Skär längderna i sneda bitar med en kniv.

4. Skär längderna i sneda bitar med en kniv.

5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

5. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och lägg skorporna med snittytan uppåt på en plåt. Rosta och torka skorporna mitt i ugnen i 30–40 min. Öppna luckan och låt dem ligga kvar och svalna på plåten i ugnen.

STEGförstegRUTA

kardemummaskorpor2

 

 

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola