Bloggar

Mums-mums med kokos

 

Dagens-recept

steg6

När dottern Amanda fyllde år  överraskade jag henne och gästerna med dessa fantastiskt goda och fluffiga mums-mums. De gjorde succé kan jag lova och gick åt i en rykande fart.

Mums-mums består av en kexbotten, en fluffig skumfyllning som är doppad i choklad och lite kokos på toppen om man vill. De är enklare att göra än vad man kanske tror. Ställ de spritsade topparna i frysen i någon timme så är de enklare att doppa i choklad.

Här hittar du fler läckra recept med hemgjort godis!

Baka superläckra hemgjorda pizzor – recept finns här!

Gör mina superläckra, goda chokladbollar – recept finns här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mums-mums

Ca 30 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett 

ca 30 smörgåsrån

Garnering
ca 400–500 mörk choklad
1–2 msk rapsolja
kokos 

GÖR SÅ HÄR

1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåsrån med en pepparkaksform, ett glas eller liknande.

2. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

3. Lös upp gelatinpulvret i det kokheta vattnet i en skål.

4. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

5. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna. Ställ dem i frysen i ca 1 timme.

6. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet.

7. Doppa mums-mumstopparna i chokladen och ställ dem på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.

1. Stansa ut ca 20 rundlar ur smörgåskex med en pepparkaksform, ett glas eller liknande. Lägg dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.

1. Stansa ut ca 30 rundlar ur smörgåskex med en pepparkaksform, ett glas eller liknande. Lägg dem på ett galler eller ett bakplåtspapper.

2. Gör smeten enligt receptet. Vispa den kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

2. Gör smeten enligt receptet. Vispa den kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

3. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.

3. Spritsa ut smeten toppigt på plattorna.

4. Ställ in topparna i frysen i ca en timme så går de lättare att toppa i chokladen.

4. Ställ in topparna i frysen i ca en timme så går de lättare att toppa i chokladen.

5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. 7.    Doppa mumsmumstopparna i chokladen och ställ den på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylskåp.

5. Smält chokladen över vattenbad och rör ner oljan till en slät smet. Doppa mumsmumstopparna i chokladen och ställ den på ett galler. Strö över lite kokos. Låt chokladen stelna.

 

mums-mums2

 

mums-mums1

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola