Bloggar

Nutellacheesecake

Skärmavbild 2016-04-30 kl. 12.02.13

DAGENS FAVORITRECEPT!
Drömgod Nutella cheesecake i fyra lager!
Här finns receptethttp://www.homecookingadventure.com/recipes/nutella-cheesecake (svensk översättning av receptet lite längre ner på denna sida)

Recept från http://www.homecookingadventure.com

Svensk översättning:

Botten
250 g (ca 30 st) Oreo cookies
80 g osaltat smör, smält 

Fyllning
175 g vispgrädde + 2 msk
950 g färskost t ex Philadelphia, rumstempererad
2¼dl strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
190 g Nutella

Topping
80 g vispgrädde
190 g Nutella, rumsvarm

1. Sätt ugnen på 180 grader. Ta bort det vita mellan Oreokakorna. Krossa dem. Smält smöret och blanda med de krossade kakorna.

2. Tryck ut kaksmulorna i en springform, ca 24 cm, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna.

3. Grädda bottnen i ca 15 min. Låt den kallna helt.

4. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa grädden lätt. Blanda den med färskosten. Rör ner strösocker, maizena och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda ihop allt till en fluffig smet.

5. Lätt hälften av smeten i en annan skål. Rör ner Nutellan i den.

6. Bred ut den vita smeten på Oreobottnen. Bred försiktigt ut den bruna Nutellasmeten på den vita.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45–50 min. Stäng av ugnsvärmen och låt kakan stå kvar i ugnen i ca 1 tim. Ta ut den och låt den kallna i formen.

8. Topping: Koka upp vispgrädden. Rör ner Nutellan. Bred ut krämen på kakan och låt den sedan stelna i kylen.

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola