Bloggar

Mjölkchokladkladdkaka

DAGENSRECEPT

Kladdkaka har blivit en klassiker som älskas av de flesta. Även mig! Och den här godbiten med mjölkchoklad är en riktig höjdare. Mjölkchokladen går självklart att byta ut till vilken sort man vill, men choklad i smeten gör den extra god!!!

Gräddningstiden i ugnen varierar en del beroende på hur kladdig man vill ha den plus att värmen alltid kan variera mellan ugn och ugn. Känn med en provsticka för att få den perfekta gräddningen på kakan! Lycka till!

Ladda gärna upp bilder under inlägget på din färdiga kaka eller på Hembakats FB-sida.

mjökchokladkladdkaka1

En av de godaste kladdkakor jag vet! Mjölkchoklad är så underbart gott. En perfekt kaka som man kan bjuda på både på en finare middag, på ett barnkalas eller till fikat på jobbet. Den går bra att göra dagen innan den ska serveras.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Mjölkchokladkladdkaka / Kladdkaka med mjölkchoklad

8–10 bitar

125 g smör
200 g mjölkchoklad (spar 2–3 bitar till garneringen)
3 dl strösocker
2 msk kakao
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¼ dl vetemjöl

Till formen
kokos eller ströbröd

Garnering
florsocker
2–3 bitar mjölkchoklad, hyvlad eller grovt riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchokladen, bruten i bitar. Rör tills chokladen smält.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Gör smeten enligt receptet.

1. Gör smeten enligt receptet.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Använd kokos eller ströbröd. Häll smeten i formen.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på hyvlad eller riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och strö på hyvlad eller riven choklad. Servera den gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

mjökchokladkladdkaka2 mjökchokladkladdkaka4 mjökchokladkladdkaka3

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola