Bloggar

Silviakaka

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

dagens-recept

silviakaka2

En klassisk Silviakaka är alltid rätt. Passar både till fikat och som en enkel dessert. Bottnen består av en ljus och mjuk sockerkaka och på toppen en smörkrämsliknande glasyr med kokos. Den är fantastiskt god och har en rykande åtgång!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Silviakaka

12–14 bitar

En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums.

2 ägg
1 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

1. Gör smeten enligt receptet.

1. Gör smeten enligt receptet.

2.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22–24 centimeter i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Låt den kallna i formen.

3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker och blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

3. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

4. Bred ut glasyren på kakan.

4. Bred ut glasyren på kakan.

5. Strö kokos över glasyren. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

5. Strö kokos över glasyren. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.

utvald

silviakaka2

utvald

 

 

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola