Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Ananaskaka i långpanna

dagensrecept

ananasrutor4

ananasrutor5

 

Ananas i kakorna är verkligen ljuvligt gott! Jag älskar det! Men om man inte har någon annans eller vill testa en annan variant eftersom grundreceptet ger otroligt saftiga och goda kakor så kan man byta ut den mot hallon, äpplen, persikoklyftor, jordgubbsbitar eller något annat gott. Om man väljer en en annan ingrediens än ananas får mat byta ut 1 dl ananasjuice i receptet till 1 dl vatten eller mjölk. Det går lika bra!

Ananaskaka i långpanna

35–40 bitar

Makalöst saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

1 burk ananasringar, ca 500 g
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl juice från ananasburken
5 ½ dl vetemjöl

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.

4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag.

 

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk, ananasjuice och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
4. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.

steg6

 

ananasrutor3

ananasrutor6

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0

Fröknäcke

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

0

Omvandlingstabell / måttomvandlig

Omvandlingstabell för olika bakingredienser. T ex hur mycket väger 1 dl strösocker?

0

Nutellasockerkaka

Ljuvligt god sockerkaka med krämig & god Nutella inuti och på toppen.

0

Kardemumma- & hallonrutor i långpanna

En läcker kardemummakaka med hallon som är hur lätt som helst att baka.

0

Rågkusar i långpanna

Fiberrika, saftiga rågrutor som är enkla att baka.

0