Bloggar

Blåbärskladdkaka

blåbärskladdkaka

blåbärskladdkaka1

Kladdkaka med blåbär i smeten är supergott! Det går lika bra att baka den med frysta som färska bär. Anpassa även mängden blåbär efter eget önskemål. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

En del vill att en kladdkaka ska vara riktigt kladdig och andra att den ska vara något fastare i konsistensen. Använd en provsticka och anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.

Här finns fler läckra blåbärsrecept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Blåbärskladdkaka

10–12 bitar

En ljus kladdkaka med blåbär i smeten som ger en ljuvlig smak. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller glass.

100 g smör, smält
2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl 

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt
1–1 ½ dl blåbär 
 

Till formen
smör
kokos (ströbröd går också bra)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).

2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).

2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.

2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.

3. Häll smeten i formen. Strö över blåbären och tryck till dem lite lätt.

3. Häll smeten i formen. Strö över blåbären och tryck till dem lite lätt.

 

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.

utvald blåbärskladdkaka2

blåbärskladdkaka4

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola