Bloggar

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

dagens-receptsockerkakachoklad4 sockerkakachoklad3

När man är sugen på något gott och vill baka något som är enkelt så är en saftig, klassisk sockerkaka det perfekta bakverket. Och oftast har man ingredienser hemma till det. Hackad choklad i smeten är pricken över i och gör kakan extra smarrig och god! Välj den choklad du gillar bäst.

Fler goda sockerkakor hittar du  här:

Sockerkaka med vanilj & kaffe

Äppelsockerkaka med kanel

Citron- & kokossockerkaka

Pekannötskaka med mango

Hallon- & kardemummakaka

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Klassisk sockerkaka med hackad choklad

Ca 12 bitar

Saftig, mjuk kaka med läckra chokladbitar i smeten.

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
ca 150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet. Rör sist i chokladbitarna.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet. Rör sist i chokladbitarna.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet. Rör sist i chokladbitarna.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen. Stjälp upp kakan på en tallrik och pudra över florsocker.

sockerkakachoklad2 Utvald sockerkakachoklad3

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola