Bloggar

Snabbaste äppelkakan

 

DAGENSRECEPT Snabbasteäppelkakan1 Snabbasteäppelkakan6

Det här är en riktig favoritkaka som är enkel att slänga ihop när man får oväntat besök eller när sötsuget plötsligt sätter in. Den innehåller inget bakpulver och gräddas i en limpform. Om det blir något över av kakan så förvara den inslagen i bakplåtspapperet för då behåller den sina segmjuka kanter som är så otroligt goda.

limpform

Här kan du köpa en limpform till bra pris (se bilden ovan)! Klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabbaste äppelkakan

Ca 10 bitar

Lättbakad äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver.

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
2 äpplen
2 tsk strösocker
1 tsk kanel
1 msk mandelspån

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.

4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om till en smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äpplena i skivor, ca ½ cm tjocka.

3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.

 

4. Lägg äppelskivorna i rad mitt på kaksmeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.

4. Lägg äppelskivorna omlott, i rad mitt på smeten. Strö över socker, kanel och mandelspån.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås till kakan. Förvara kakan invikt i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Snabbasteäppelkakan2 Snabbasteäppelkakan5 utvald Snabbasteäppelkakan7

 

 

Tips! Här har jag valt ut fina prylar jag gillar!

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola