Bloggar

Lyxig Rocky road

dagensreceptutvald2 rockyroad1

Rocky road är bland det godaste julgodiset jag vet. Den här varianten innehåller en burk sötad, kondenserat mjölk och det gör att chokladen blir lite mjuk, men ändå fast. Det är supersupergott!!!

Egentligen kan man tillsätta lite vad man vill, men jordnötter, marshmallows och Dumlekola är alltid rätt. Om du vill byta ut något är det bara att ersätta det med något annat godis du tycker om.

OBS! Tänk på att det måste vara den sötade kondenserade mjölken. Om man använder den som det står original på så stelnar inte chokladen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Lyxig Rocky road

Ca 50 bitar

200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (obs! Det ska stå sötad eller sweetened på framsidan på burken, inte original eller karamelliserad).
250 g Dumlekola
2–3 dl salta jordnötter
ca 200 g minimarshmallows

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.

2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.

4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt svalna något.

2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.

2. Skär Dumlekolorna i småbitar och blanda ner dem, nötterna och marshmallows i chokladsmeten. Rör om försiktigt.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.

3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i ett 2–3 cm tjockt lager. Ställ den i kylen och låt den stelna.

4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

4. Skär chokladen i bitar med en vass kniv. Förvara godiset i en burk med tätslutande lock i kylen.

 

utvald2 rockyroad2rockyroad4

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola