Bloggar

Pepparkakskladdkaka

DAGENSRECEPTpepparkakskladdkaka3

Den här pepparkakskladdkakan är ett måste för alla kladdkakeälskare! Vad passar bättre än en superläcker och god kladdkaka med smak av pepparkaka under julmånaderna?!

Servera den som dessert efter en god middag, till eftermiddagsfikat eller till glöggen i goda vänners lag! En klick vispad grädde till gör den extra god!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Pepparkakskladdkaka

12–14 bitar

150 g smör, smält
200 g mörk choklad (ljus choklad går också bra)
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
2 msk kakao
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Till formen
smör
2–3 pepparkakor

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.

3. Häll smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret. Rör ner strösocker, pepparkakskrydda, kakao och salt. Rör sist i äggen och mjölet. Blanda ihop allt till en slät smet.

 

2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.

2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter, med smör. Bröa den med söndersmulade pepparkakor.

3. Häll smeten i formen.

3. Häll smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–22 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde eller vaniljglass.

 

pepparkakskladdkaka8 pepparkakskladdkaka2 pepparkakskladdkaka4 pepparkakskladdkaka7

 

[]

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola