Bloggar

Kärleksmumsmuffins

 

DAGENSRECEPTkärleksmumsmuffins7 kärleksmumsmuffins5 kärleksmumsmuffins8

Traditonellt bakar man ofta kärleksmums i långpanna och skär dem i rutor, men för omväxlings skull gjorde jag dem som stora muffins. Om du ändå vill göra dem i långpanna bör formen vara ca 30 x 40 cm, ugnsvärme: 180 grader och gräddningstid ca 20–23 min (mitt i ugnen).

Kärt barn har många namn… Jag har alltid kallat dessa godbitar för kärleksmums, men de kallas även för snoddas, moccarutor, tv-kaka, ja listan kan göras lång! Vad kallar du dem för?

Följ mig gärna på Instagram & snapchat: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Kärleksmumsmuffins

Ca 16 st stora

Saftiga chokladmuffins med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

4 ägg

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

¾ dl kakao

2 ½ tsk bakpulver

150 g smör, smält

1 ½ dl mjölk

4 ½ dl vetemjöl 

Glasyr
ca 2 msk kaffe

½ dl kakao

1 msk vaniljsocker

4–5 dl florsocker

75 g smör, smält

1–2 msk vatten 

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR


1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. 
Låt dem kallna.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.kärleksmumsmuffins6

1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 200 grader.
 Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.

2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. 
Låt dem kallna.

3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min. 
Låt dem kallna.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

utvald kärleksmumsmuffins7

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola