Bloggar

Chokladkola

dagensreceptchokladkola4

Ingen jul utan chokladkola! Segmjuk och ljuvligt god chokladkola med ett täcke av mörk choklad på toppen. Om du bara vill ha klassiska chokladkolabitar kan du strunta i chokladen ovanpå. De här kolorna gör jag VARJE år och ofta flera gånger. Jag älskar dem! De hör verkligen julen till.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola eller Facebook: Lindas bakskola

Chokladkola x 2

Ca 20 bitar

1 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
50 g smör
2 msk kakao
½ tsk ättiksprit

Garnering
ca 100 g mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.

2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.

3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.

1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.

1. Koka ihop allt utom ättiksprit i en kastrull. Låt smeten koka på medeltemperatur till 125–128 grader. Om du inte har någon termometer kan du göra kulprovet. (Häll några droppar smet i ett glas kallt vatten, när dropparna stelnar är den färdigkokt.) Stäng av värmen när temperaturen är nådd och tillsätt ättikspriten. Rör om ordentligt.

2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Häll smeten i en form, ca 18 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Ställ den i kylen för att stelna.

3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.

3. Garnering: Smält chokladen och bred ut den på kolan. Låt den stelna. Skär kolan i bitar när chokladen stelnat. Förvara kolan i kylen i en burk med tätslutande lock.

chokladkola1 UTVALD

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola