Bloggar

Hemgjord marängcup

dagensreceptmarängcup4 marängcup5

Glassbilens marängcup har inspirerat mig till denna hemgjorda glass med maräng och choklad. När jag var liten köpte mina föräldrar ofta marängcup i glassbilen och jag älskade den. Nu har jag gjort en egen variant som faktiskt är ännu godare! Kombinationen glass, choklad och maräng är fantastiskt god!

Lättgjord och fantastiskt krämig glass med spröda maränger och smält choklad. Underbart gott!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

Hemgjord marängcup

Ca 12 bitar

6 dl vispgrädde
1 burk (397 g) kondenserad mjölk, sockrad (den ska inte kokas)

Vaniljglass
2 tsk vaniljsocker

Chokladglass
200 g mörk choklad, smält
1 msk kakao

Fyllning
25–30 maränger
300 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)
ev 1 msk rapsolja

Garnering
ca 25  g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda.

2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden).

3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.

4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger.

5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.

6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.

1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda.

1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda.

2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden).

2. Dela upp grädden i två bunkar. Blanda ner vaniljsocker i den ena och smält choklad och kakao i den andra (chokladen stelnar något och gör att det blir goda småbitar av choklad i grädden).

3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.

3. Häll ner vaniljsmeten i en skål, 2–3 liter och tryck ner några maränger. Ställ den i frysen tills den frusit. Ställ bunken med chokladsmet i kylen.

4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger.

4. Smält chokladen (blanda i 1 msk rapsolja om du vill att chokladen ska bli något mjukare och lättare att skära i när den är fryst). Låt chokladen svalna något, men inte stelna. Häll chokladfyllningen över marängerna och vaniljglassen. Lägg på några maränger.

5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.

5. Bred ut chokladglass-smeten på toppen. Ställ skålen i frysen och låt glassen frysa helt.

6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.

6. Doppa ner skålen i varmt vatten så den frysta glassen släpper från kanterna. Stjälp upp den på en tallrik och ringla smält choklad på den före servering.

 

fb marängcup5

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola