Bloggar

Nutellasemlor

DAGENRECEPT nutellasemlor6nutellasemlor1

Det är så fantastiskt gott med Nutella i semlorna! Jag gjorde mina första Nutellasemlor till tidningen Hembakat för några år sedan och sedan dess är det en favorit! Nutellakrämen och vispgrädden kompletterar varandra perfekt. Det blir så krämigt och gott till det saftiga brödet. Här visar jag med steg-för-steg hur man gör dem.

Tips! Nutellan går självklart att byta ut till mandelmassa om man vill ha en klassisk semla.

semmelmuffins8

Underbara, lättgjorda semmelmuffins!

Klassiska semlor – en perfekt, luftig, saftig semmelbulle! Klicka på bilden för recept!

Klassiska semlor – en perfekt, luftig, saftig semmelbulle! Klicka på bilden för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

Nutellasemlor

12–14 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
¾ dl strösocker
1 krm salt
½ tsk mald kardemumma
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
ca 2 dl Nutella
ca 3 dl vispgrädde

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela degen i 12–14 bitar och rulla bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på bottnen.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

 

nutellasemlor3 nutellasemlor5

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola