Bloggar

Schweizernötrutor

schweizernötsrutor7 schweizernötsrutor5schweizernötsrutor6

LYXIGT GODA SCHWEIZERNÖTRUTOR! De här kalasgoda rutorna med schewizernötsfudge på toppen är en storfavorit som man inte får nog av. Bottnen är ljuvligt saftig och god och innehåller mald sötmandel. Fudgen som jag gjort på Marabou schweizernötschoklad är gudomligt god!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Schweizernötrutor

Ca 16 bitar

Botten
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker)
1 ¼ dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Schweizernötfudge
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötschoklad 
2 tsk smör 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtsppapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

3. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

5. Fudge: Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

 

 

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

6. Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

 

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

7. Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

 

schweizernötsrutor8 schweizernötsrutor6 schweizernötsrutor5 schweizernötsrutor4 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola