Bloggar

Kolamums med kokos

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

DAGENSRECEPTkolamums6 kolamums7

Saftiga, supergoda chokladrutor med farinsocker i smeten som gör att bottnen får en lite kolaktig smak. På toppen ligger en fantastiskt god kolaglasyr som gör kakorna oemotståndliga!

utsticker

 

Bra baktips! De här runda utstickarna (se bilden ovan) använder jag ofta när jag bakar och vill forma perfekt runda bröd och kakor. Nu säljs de för bara 33 kr! Ett kanonpris! Klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Kolamums med kokos

20–24 st

Farinsockret ger en lite kolaktig smak, men kan bytas ut mot 1 dl strösocker.

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl farinsocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
150 g smör, smält
4 dl vetemjöl

Kolaglasyr
125 g smör
1 ½ dl strösocker
¾ dl vispgrädde
¾ dl ljus sirap
1 tsk kakao

Garnering
riven kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i ca 20 min.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver, farinsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner det i äggsmeten ihop med mjölk, smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 x 35 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i 18–20 min.

4. Kolaglasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt det koka upp under omrörning. Sjud blandningen på svag värme i 18–20 min.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

5. Bred ut kolaglasyren på kakan och strö över kokos. Låt kolan stelna lite innan du skär kakan i bitar.

 

kolamums1kolamums7kolamums3 kolamums8 kolamums9

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola