Bloggar

Knaprigt fröknäcke

froknacke2 froknacke6

 

Det är både nyttigt och gott med fröknäcke – en perfekt kombination! Det är väldigt lätt att göra detta knapriga goda knäcke. Degen blandar man ihop på några minuter och sedan kavlas den ut tunt på en plåt. Svårare än så är det inte!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Knaprigt fröknäcke

24–28 bitar

½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk chiafrön
1 ½ tsk fiberhusk
2 krm salt
2 dl majsmjöl (vetemjöl går också bra, men uteslut fiberhusk då)
2 ¾ dl vatten
2 msk rapsolja

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll det och rapsoljan över fröblandningen. Rör om allt till en kladdig, lite geléaktig deg. Lägg den på ett bakplåtspapper.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet.

4. Lägg det undre pappret med degen på en ugnsplåt. Skär degen i ett rutmönster, 24–28 bitar. Strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt det svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.

 

2. Koka upp vattnet och häll det och rapsoljan över fröblandningen. Rör om allt till en kladdig, lite geléaktig deg. Lägg den på ett bakplåtspapper.

2. Koka upp vattnet och häll det och rapsoljan över fröblandningen. Rör om allt till en kladdig, lite geléaktig deg. Lägg den på ett bakplåtspapper.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet.

4. Lägg det undre pappret med degen på en ugnsplåt. Skär degen i ett rutmönster, 24–28 bitar. Strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt det svalna på plåten.

4. Lägg det undre pappret med degen på en ugnsplåt. Skär degen i ett rutmönster, 24–28 bitar. Strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt det svalna på plåten.

froknacke4 froknacke1

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola