Bloggar

Knådfria kalljästa frukostbullar

dagensrecept

frukostbullar3

MORGONLYX! Nybakta frallor till frukost är det bästa som finns! Gör den lättgjorda, knådfria degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Då spar du tid på morgonen och smakerna i mjölet hinner utvecklas ordentligt under den långa jäsningen. På morgonen tar du fram degen och bakar ut frallor. De behöver jäsa ytterligare ca en halvtimme, men det går snabbt att grädda dem, ca 10 min. Under tiden bröden jäser hinner du duka fram och förbereda resten av frukosten.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Knådfria frukostbullar

Ca 20 st

25 g jäst
4 dl vatten, kallt
1 ½ tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl
6–8 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den). Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten (ca 8 timmar).

2. På morgonen: Knåda snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord. Klipp 14–16 degbitar med en sax.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den). Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten (ca 8 timmar).

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den). Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten (ca 8 timmar).

2. På morgonen: Knåda snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord. Klipp 14–16 degbitar med en sax.

2. På morgonen: Knåda snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord. Klipp 14–16 degbitar med en sax.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.

steg5

frukostbullar2

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola