Bloggar

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

dagensrecept kladdganache2

En av de läckraste kladdkakor jag vet! Den krämiga chokladganachen på toppen i kombination med de salta cashewnötterna är ljuvligt god! En perfekt dessert efter en god middag. Eller bjud vännerna och kollegorna på fika.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola 

Kladdkaka med chokladganache & cashewnötter

10–12 bitar 

150 g smör

3 dl strösocker

4 msk kakao

1 ¾ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 tsk vaniljsocker
3 ägg


Chokladganache
150 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde

½ dl cashewnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.

5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

6. Hacka cashewnötterna.

7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner sockret. Låt det svalna.

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull och blanda ner strösockret. Låt blandningen svalna något.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smöret och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Tillsätt resten av ingredienserna i smörblandningen och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 11 x 30 cm eller en rund springform, ca 23 cm i diameter.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–28 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
 Låt kakan kallna i formen.

5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

5. Koka upp grädden i en kastrull. Låt chokladen smälta i grädden och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna.

6. Hacka cashewnötterna.

6. Hacka cashewnötterna.

7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.

7. Bred ut chokladganachen på kladdkakan och strö över hackade cashewnötter. Låt den stelna i kylen.utvald

 

 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola