Bloggar

Smulig hallon- & chokladpaj

dagensrecept hallonchokladpaj3

– Den godaste pajen jag någonsin ätit, sade min 16-årige son när jag bakade den här hallon- & chokladpajen! Ett bra betyg som jag håller med om! Både hallon och choklad på en smulig bottnen är perfekt! Om man inte vill ha choklad på pajen går det bra att skippa den och göra en läcker, smulig hallonpaj. Lika gott det! Men personligen tycker jag chokladen gör pajen extra läcker och god. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller vaniljglass.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Smulig hallon- & chokladpaj

ca 12 bitar

Fyllning
ca 400 g hallon
2–3 tsk potatismjöl

1–2 msk strösocker

Smuldeg

3 dl vetemjöl

1 dl havregryn

¾ dl strösocker

1 nypa salt

125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
150 g mörk eller ljus choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.

2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg.

3. Fördela smuldegen över bären.

4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.

5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda hallon med potatismjöl och strösocker och bred ut dem i en smörd pajform, ca 24–26 cm i diameter.

2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Tillsätt chokladen.

2. Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Tillsätt chokladen.

3. Fördela smuldegen över bären.

3. Fördela smuldegen över bären.

4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.

4. Grädda pajen längst ner i ugnen i ca 30 min.

5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.

5. Hacka chokladen grovt och strö den över pajen när den fortfarande är varm. Låt den svalna.

 

hallonchokladpaj5 hallonchokladpaj2

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola