Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

blåbärsrutor2 blåbärsrutor4

Ljuvliga blåbärsrutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den lättbakad. Den saftiga bottnen, bären och den smuliga toppingen gör kakan helt oemotståndlig – den är så galet god!

Baka en ljuvligt god nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka en ljuvligt god nougatbollstårta – klicka här för recept!

Baka en ljuvligt god smulig blåbärspaj!

blåbärspaj

Här hittar du fler läckra, goda recept med blåbär!

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

25–30 bitar

5 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
250 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
3 ägg
3 dl naturell yoghurt
ca 300 g blåbär, färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.

2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg den i en annan bunke (detta ska strös över kakan).

3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.

4. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 22 x 30 cm.

5. Strö blåbären jämnt över kakan. (Pudra eventuellt över lite strösocker). Strö över smuldegen från den andra bunken.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smuldeg.
2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg den i en annan bunke (detta ska strös över kakan).
2. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg den i en annan bunke (detta ska strös över kakan).
3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
3. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 22 x 30 cm.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 22 x 30 cm.
5. Strö blåbären jämnt över kakan. (Pudra eventuellt över lite strösocker). Strö över smuldegen från den andra bunken.
5. Strö blåbären jämnt över kakan. (Pudra eventuellt över lite strösocker). Strö över smuldegen från den andra bunken.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Ät rutorna som de är eller med en klick vaniljsås.

blåbärsrutor1blåbärsrutor3 blåbärsrutor2 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Calzone – inbakad pizza

Älskade Calzone! Underbar, inbakad pizza fylld med ost, skinka, tomatsås och oregano (kan varieras).

0

Knäckig jordgubbspaj

Läckraste jordgubbspajen med ett underbart, knäckigt smultäcke.

0

Randigt brytbröd med flingsalt

Läckert, snyggt & ljuvligt gott brytbröd med flingsalt på toppen.

0

Saftig kanelbullekaka

Den perfekta picknickkakan med ljuvlig kanelbullesmak som går snabbt att slänga ihop.

0

Vitlöksbaguetter med flingsalt

Rustika & goda baguetter med vitlök & flingsalt.

0

Drottningkladdkaka

En lättgjord kaka med hallon & blåbär som är gudomligt god – en perfekt kombination!

0

Klippta morotsfrallor

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda.

0

Enkla browniebakelser

Läckra, lättgjorda bakelser med en halvkladdig botten, vispad grädde och hackad choklad.

0

Enkla morotsbrödet i springform

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Segmjuk jordgubbskaka

De segmjuka kanterna gör jordgubbskakan oemotståndligt god och festlig!

0