Bloggar

Segknapriga kolasnittar

kolasnittar1 kolasnittar2

Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. De är lite sega i mitten och knapriga på ytan och i kanterna. En grymt god klassisk kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Fyll kakburken och njut!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Segknapriga kolasnittar

30–35 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, salt och vetemjöl och tillsätt det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något. (Den tredje längden gräddade jag på en annan plåt).

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.

kolasnittar5

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola