Lindas Bakskola

Jordgubbskladdkaka

jordgubbskladdkaka2jordgubbskladdkaka7

En av de godaste kladdkakor jag ätit!!! Mina barn var helt lyriska när de fick smaka och den tog slut på stående fot. Jag har ju fem barn och de är vana med att det ständigt bakas i köket, men den här kakan blev en favorit som de vill ha mer av. Det är ett bra betyg!

Tips! Förvandla jordgubbskladdkakan till festliga bakelser! Klicka här: http://lindasbakskola.se/jordgubbskladdkakebakelser/

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Jordgubbskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl

ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.

5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.

jordgubbskladdkaka3 jordgubbskladdkaka4

utvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola