Bloggar

Krämig chokladmoussetårta

krämigchokladmoussetårta1 fb

En riktigt lättgjord och festlig chokladmoussetårta som kommer göra succé på kalaset eller festen. Chokladmoussen är ljuvligt fluffig, god och oemotståndlig. Den smuliga bottnen bryter av och gör tårtan komplett. Servera gärna tårtan med färska bär!

Serveringstips!
Servera gärna tårtan med en hallon, jordgubbar eller andra friska fräscha bär.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Krämig chokladmoussetårta med smulbotten

Botten
250 g Digestivekex
75 g smör, smält 

Chokladmousse
300 g mörk choklad

5 dl vispgrädde
4 äggulor 

Garnering
25 g mörk choklad, smält 

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med smöret.

2. Tryck fast ett bakplåtspapper i en springform, 23–24 cm i diameter. Klipp en bred remsa bakplåtspapper och klä kanten med det. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ formen i frysen i ca 20 min.

3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.

4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.

5. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.

6. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan den serveras så moussen ”stelnar”. Ringla smält choklad över kakan före servering. Servera gärna tårtan med hallon eller andra friska fräscha bär.

 

1. Botten: Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med smöret.

1. Botten: Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med smöret.

 

2. Tryck fast ett bakplåtspapper i en springform, 23–24 cm i diameter. Klipp en bred remsa bakplåtspapper och klä kanten med det. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ formen i frysen i ca 20 min.

2. Tryck fast ett bakplåtspapper i en springform, 23–24 cm i diameter. Klipp en bred remsa bakplåtspapper och klä kanten med det. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ formen i frysen i ca 20 min.

 

3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.

3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.

4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.

4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.

 

5. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.

5. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.

6. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan den serveras så moussen "stelnar". Ringla smält choklad över kakan före servering. Servera gärna tårtan med hallon eller andra friska fräscha bär.

6. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan den serveras så moussen ”stelnar”. Ringla smält choklad över kakan före servering. Servera gärna tårtan med hallon eller andra friska fräscha bär. krämigchokladmoussetårta2 utvald2 krämigchokladmoussetårta4 utvald

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola