Bloggar

Lemon curd / citronkräm

lemoncurd1 lemoncurd3

Så gör du en riktigt god lemon curd / citronkräm

Lemon curd är en len, frisk och frisch citronkräm som kan användas som fylling i tårtor, bakverk och på nybakade scones. Det är en ljuvligt god och len kräm som är lätt att göra själv. Den är god att blanda i vispad grädde och kan används som garnering på tårtor.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lemon curd

Ca 3 dl

2 citroner
1 ½ dl strösocker
2 ägg
50 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Tvätta citronerna ordentligt. Riv citronskalet fint.

2. Skär ett kryss i citronerna och kläm ut saften i en skål.

3. Blanda strösocker, ägg, citronskal och citronsaft i en skål. Häll blandningen i en kastrull.

4. Koka försiktigt upp citronblandningen på låg värme tills den tjocknar. Blanda hela tiden! Ta  bort kastrullen från värmen och blanda ner smöret.

5. Ställ krämen i kylen i ca 1 tim när den svalnat.

1. Tvätta citronerna ordentligt. Riv citronskalet fint.

1. Tvätta citronerna ordentligt. Riv citronskalet fint.

2. Skär ett kryss i citronerna och kläm ut saften i en skål.

2. Skär ett kryss i citronerna och kläm ut saften i en skål.

3. Blanda strösocker, ägg, citronskal och citronsaft i en skål. Häll blandningen i en kastrull.

3. Blanda strösocker, ägg, citronskal och citronsaft i en skål. Häll blandningen i en kastrull.

4. Koka försiktigt upp citronblandningen på låg värme tills den tjocknar. Blanda hela tiden! Ta  bort kastrullen från värmen och blanda ner smöret.

4. Koka försiktigt upp citronblandningen på låg värme tills den tjocknar. Blanda hela tiden! Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner smöret.

5. Ställ krämen i kylen i ca 1 tim när den svalnat.

5. Ställ krämen i kylen i ca 1 tim när den svalnat.

 

lemoncurd2utvald 

 

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola