Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Nyttig mangoglass utan socker

mangoglass8 mangoglass2

Nyttig och ljuvligt god, len glass helt utan tillsatt socker. Den går snabbt att göra och är perfekt när man är sugen på något sött och gott, men som samtidigt ska vara nyttigt.

Mild yoghurt i glassen gör den lite krämigare, men det går lika bra med mjölk med valfri fettprocent.

Tips!
Pudra gärna över lite kardemumma på den färdiga glassen – supergott!

Laktosfri glass!
Man kan tillsätta iskallt bubbelvatten (t ex Ramlösa, Loka) istället för yoghurt eller mjölk, men då blir glassen mer som sorbet. Supergott det med!

Fröknäcke är nyttigt och gott att knapra på när man blir sugen på något smarrigt! Klicka här för recept!
Fröknäcke är nyttigt och gott att knapra på när man blir sugen på något smarrigt! Klicka här för recept!
Gör nyttig jordgubbsglass utan socker – klicka här för recept!
Gör nyttig jordgubbsglass utan socker – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nyttig mangoglass utan socker

2 portioner

225 g frysta mangobitar (1 paket)
½ fryst banan
½–1 dl naturell mild yoghurt (eller mjölk) 

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills du har en krämig glass. Ibland får man stanna mixern och trycka ner ingredienserna igen. Ät direkt eller förvara glassen i frysen. Täck glassen med plastfolie om den förvaras i frysen så det inte bildas skinn på glassen. Tips! Det är supergott med lite kardemumma på toppen på glassen.

steg1
Du behöver: 225 g frysta mangobitar, 1/2 banan & 1/2–1 dl mild youghurt (eller mjölk).
1. Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills du har en krämig glass. Ibland får man stanna mixern och trycka ner ingredienserna igen. Ät direkt eller förvara glassen i frysen. Täck glassen med plastfolie om den förvaras i frysen så det inte bildas skinn på glassen.
1. Blanda alla ingredienserna i en mixer och kör tills du har en krämig glass. Ibland får man stanna mixern och trycka ner ingredienserna igen. Ät direkt eller förvara glassen i frysen. Täck glassen med plastfolie om den förvaras i frysen så det inte bildas skinn på glassen.

 

mangoglass4 mangoglass1 mangoglass5 mangoglass9

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Twixkakor

Jätteläckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad.

0

Lemon curd / citronkräm

En len, frisk och fräsch citronkräm som kan användas som fylling i tårtor, bakverk och på nybakade scones.

0

Lindas klassiska tekakor

Runda, mjuka och oerhört populära tekakor som går bra att frysa in.

0

Crunchig äppelkaka

Mjuk & saftig äppelkaka med frasig smulcrunch på toppen som gör den läckert crunchig.

0

Krämig chokladmoussetårta

En festlig, lättgjord tårta med en ljuvligt fluffig och god chokladmousse. Godare än på konditori!

0

Nougatbollstårta

En superläcker nougatbollstårta som garanterat gör succé på kalaset!

0

Gammaldags kardemummakaka

En supersaftig, mjuk klassisk favorit med en härlig smak av kardemumma.

0

Saftiga morotsfrallor på en kvart

Extremt lättgjorda och goda frallor som är frasiga på ytan och saftiga inuti.

0

Nutellaglass på fat med 2 ingredienser

En gudomligt krämig och god glass med en underbar Nutellasmak.

0

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ljuvligt krämig, gräddig glass som man inte kan få nog av! En av de godaste jag har ätit!

0

Baguetter med vallmofrön

Läckra baguetter med en knaprig yta och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna ger brödet god smak!

0