Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor Okategoriserade

Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

kladdkakanougatganache4 kladdkakanougatganache6 kladdkakanougatganache5

Kladdkaka är alltid gott, men med den här nougatganachen blir det en oemotståndlig tårta som passar på vilket lyxkalas som helst! En riktig godbit som kommer ha en rykande åtgång! Passar både barn, vuxna och alla däremellan ;-).

Jag älskar denna ljuvliga kaka och bjuder gärna på den efter en trevlig middag eller på ett barnkalas.

Gör en fluffig Nutellamousse med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!
Gör en fluffig Nutellamousse med bara 2 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Chokladkladdkaka med krämig nougatganache

Ca 12 bitar

150 g smör
100 g mörk choklad (kan uteslutas och bara smaksätta med kakaon)
3 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Nougatganache
1 dl vispgrädde
150 g nougat 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.

4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.

5. Bred ut ganachen över kladdkakan. Ställ den i kylen i ett par timmar och låt den stelna.

 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
4. Nougatganache: Värm grädden i en kastrull tills du ser första bubblar, stäng av värmen direkt. Den får inte koka! Lägg nougaten i en skål och häll över den varma grädden. Rör om till en kräm. Låt den kallna.
5. Bred ut ganachen över kladdkakan. Ställ den i kylen i ett par timmar och låt den stelna.
5. Bred ut ganachen över kladdkakan. Ställ den i kylen i ett par timmar och låt den stelna.

 

kladdkakanougatganache1 kladdkakanougatganache3 kladdkakanougatganache7 kladdkakanougatganache8 kladdkakanougatganache5 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Lyckas med jäsningen

Klicka in här för att läsa om jäsning!

0

Lindas nyttiga müsli

Knaprig och nyttig müsli helt utan tillsatt socker. Supergod!

0

Frökakor som inte behöver jäsa

Jättegoda, snabba bakpulverbröd som är fyllda med nyttiga frön. Klara på bara 20 min!

0

Släng-ihop-limpa som bara jäser en gång

God & rustik limpa som även kan kalljäsa i kylen över natten. Brödskivorna är också goda att rosta!

0

Fluffig Nutellamousse med 2 ingredienser

Mycket lättgjord och god mousse med härlig Nutellasmak. En riktig tiopoängare!

0

Marshmallowsbrownies

En lätt kladdig browniebottnen med ett härligt marshmallowstäcke och krossad choklad. Gudomligt gott!

0

Lindas Trosakakor

Saftiga, mjuka goda brödkakor som passar perfekt till frukost, mellis eller på utflykten.

0

Nyttig mangoglass utan socker

Nyttig och ljuvligt god, len glass helt utan tillsatt socker.

0

Twixkakor

Jätteläckra godiskakor med en frasig kakbotten, en krämig kolafyllning och ett ljuvligt täcke av choklad.

0

Lemon curd / citronkräm

En len, frisk och fräsch citronkräm som kan användas som fylling i tårtor, bakverk och på nybakade scones.

0

Lindas klassiska tekakor

Runda, mjuka och oerhört populära tekakor som går bra att frysa in.

0

Crunchig äppelkaka

Mjuk & saftig äppelkaka med frasig smulcrunch på toppen som gör den läckert crunchig.

0