Bloggar

Gräddbullar

gräddbullar3 gräddbullar1 gräddbullar4

Gräddbullar, mumsmumstopp, kokosmums… Kärt barn har många namn. Vad man än kallar dem så är de magiskt goda – härligt fluffiga och mjuka! Det är kul att baka dessa godingar, men det är lite pyssligt att spritsa dem så det blir snyggt. Om man inte har någon sprits kan man forma bollar med två skedar i stället. Det spelar egentligen ingen roll hur man formar dem eller om man gör dem stora eller små, smaken är lika god oavsett!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Gräddbullar

20–25 st

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
ca 2 dl kokos
½–1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.

6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.

7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen på ett bakplåtspapper.

6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.

6. Spritsa ut skumtoppar i önskad storlek.

7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.

7. Strö över kokosblandningen. Låt skumtopparna stå i kylen och stelna i ett par timmar. Förvara dem övertäckta i kylskåpet.

 

gräddbullar2 utvald utvald2gräddbullar5 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola