Bloggar

Snabba morotsfrukostbröd

utvald grovmorotskaka9 grovmorotskaka6

Snabbgjort morotsbröd med grovt och nyttigt grahamsmjöl och näringsrika & saftiga morötter i degen. På ca 20 minuter gör du denna supergoda, hälsosamma brödkaka. Perfekt till frukost, mellis eller till en god soppa och sallad.

Tips!
Grahamsmjölet kan bytas ut mot rågsikt eller fint rågmjöl.
Filmjölken kan bytas ut mot naturell yoghurt eller mjölk.
¾ dl blandade frön i degen gör brödet ännu nyttigare och godare!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Snabba morotsfrukostbröd

6–8 bitar

1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
ca 50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen.

3. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

4. Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och tryck ut den till en rundel, ca 25 cm i diameter.

5. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm i diameter. Skär kakan i 6–8 tårtbitar. Nagga degen med en gaffel.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna fint.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna fint.

2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen.

3. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

4. Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och tryck ut den till en rundel, ca 25 cm i diameter.

4. Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och tryck ut den till en rundel, ca 25 cm i diameter.

5. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm i diameter. Skär kakan i 6–8 tårtbitar. Nagga degen med en gaffel.

5. Gör ett hål i mitten, ca 3 cm i diameter. Skär kakan i 6–8 tårtbitar. Nagga degen med en gaffel.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på plåten.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i 13–15 min. Låt det svalna på plåten.

grovmorotskaka2 grovmorotskaka5grovmorotskaka4 grovmorotskaka7 grovmorotskaka8

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola