Bloggar

Kokoskladdkaka

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

Kokoskladdkaka10 Kokoskladdkaka9 Kokoskladdkaka6

Jag älskar kokos och jag älskar kladdkaka – så denna kombination är en riktigt fullträff! Den här kokoskladdkakan med en klick vispgrädde är magiskt god. Den passar perfekt att servera efter en god middag i goda vänners lag eller till fikat på jobbet. Även barn brukar alltid älska kokos så den passar också bra som tårta på ett barnkalas.

Tips!
Smält 100 g mörk choklad och ringla det ovanpå kakan.

Serveringstips: Hallongrädde
Smula ner färska hallon i den vispade grädden. Jättegott!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kokoskladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos
1 ¾ dl vetemjöl

florsocker

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 24–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

Kokoskladdkaka1 Kokoskladdkaka8 Kokoskladdkaka7utvald2 Kokoskladdkaka3 utvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola