Bloggar

Daimfudge

daimfudge6 daimfudge7

Den knapriga Daimen är en perfekt, supergod kombination till den krämiga fudgen! Ska du bara göra en fudge denna jul så rekommenderar jag denna! Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Daimfudge

Ca 40 bitar

400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt) (använd inte den sorten som heter original eller karamalliserad)
2 dubbel-Daim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt smeten svalna något så Daimen inte smälter i smeten (men inte för länge för då börjar smeten stelna).

3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).

4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i fyrkantiga bitar.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.

3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).

3. Blanda försiktigt ner Daimbitarna (spar lite till garnering).

4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i avlånga bitar.

4. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av Daimbitarna. Skär fudgen i fyrkantiga bitar.

 

daimfudge5utvald2

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola