Bloggar

Kvartsfrallor

frukostfrallor3 frukostfrallor5 frukostfrallor2

De här frallorna är ljuvligt goda och går blixtsnabbt att göra. Totalt tar de ca 15 minuter att göra, därav namnet kvartsfrallor 🙂 Perfekt att snabbt slänga ihop dem på en lördags- och söndagsmorgon när man vill ha nybakat bröd. Men de funkar också bra till mellis eller på utflykten. Bröden går bra att frysa in, men frys då in dem direkt när de är nybakade (när de kallnat).

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kvartsfrallor

12 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

2. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

3. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.

steg6 steg7 frukostfrallor1 frukostfrallor4 frukostfrallor6 utvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola