Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Vit chokladpannacotta med After Eight

steg11 steg9 steg10

Krämig, underbart god vit chokladpannacotta! After Eight-plattorna gör den extra lyxig och god!

Pannacotta är lätt att göra och ljuvligt gott! Den kan förberedas dagen före och stå i kylen tills det är dags att servera. Den behöver ca 2 timmar för att stelna i glaset.

Ljuvligt goda After Eight brownies – klicka här för recept!
Ljuvligt goda After Eight brownies – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Vit chokladpannacotta med After Eight

Ca 6 portioner

1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
150 g vit choklad 

Garnering
ca 12 After Eight-plattor

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.

3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

4. Garnering: Skär ca 6 After Eight-bitar i mindre bitar.

5. Lägg After Eight-bitarna på pannacottan i glasen. Garnera med en hel After Eight-platta i varje glas.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Skär ca 6 After Eight-bitar i mindre bitar.
4. Garnering: Skär ca 6 After Eight-bitar i mindre bitar.

 

 

 

 

 

5. Lägg After Eight-bitarna på pannacottan i glasen. Garnera med en hel After Eight-platta i varje glas.
5. Lägg After Eight-bitarna på pannacottan i glasen. Garnera med en hel After Eight-platta i varje glas.

utvald steg12 steg5 steg6 steg8

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffranssemlor

Magiskt goda saffranssemlor med mandelmassa och fluffig vispgrädde – underbart!

0

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Lyxig, len och krämig pannacotta smaksatt med härlig vit choklad. En perfekt dessert!

0

Saffranmazarinkaka

Lyxig, läcker saffranmazarinkaka som garanterat har en rykande åtgång. En perfekt dessert i juletider!

0

Sötsalt chokladkolapaj

Ljuvlig chokladpaj med en superhärlig kolakräm, täckt med krämig chokladganache! Vilken dröm!!!

0

Rostad mandelbräck

Det allra enklaste godiset man kan tänka sig. Men också ett av det godaste! Enkelt är bäst!

0

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0

Cashewbräck

Lättgjort, enkelt godis som är ljuvligt gott! De salta nötterna i kombination med chokladen är fantastisk!

0

Schweizernötsbräck

Gudomligt gott och lättgjort godis med en fantastisk smak av schweizernötschoklad!

0

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0