Bloggar

Kanelbullemuffins

 

kanelbullemuffins2 kanelbullemuffins3

Snabbare än kanelbullar, men med samma smak och mycket enklare att göra. De här saftiga muffinsarna är fantastiskt goda och har en rykande åtgång!!! I mitten döljer sig en läcker smörblandning med socker och kanel. Urgott! Jag har även ett recept på lätt kladdiga kanelbullemuffins. De innehåller mindre mjöl och bakpulver.

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Kanelbullemuffins

Ca 12 st 

100 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl strösocker
2 ägg
3 dl filmjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 dl vetemjöl

Fyllning
½ dl strösocker
1 msk kanel
25 g smör, rumsvarmt 

Garnering
kanel
strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.

 

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 12–15 min.

7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.

 

kanelbullemuffins4 kanelbullemuffins5 kanelbullemuffins1

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola