Bloggar

Lindas brända mandlar med kanel & flingsalt

brandamandlar4 brandamandlar2 brandamandlar3

Härliga brända mandlar på mitt vis! Ett enkelt recept som passar bra både till glöggen och som julgodis. De är knapriga och söta med smak av kanel. Flingsaltet ger en extra touch och läcker smak!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lindas brända mandlar / kanderade mandlar

200 g sötmandlar
2 dl florsocker

Garnering (kan uteslutas)
malen kanel
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.

1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

1. Lägg sötmandlarna och florsockret i en stekpanna.

2. Sätt på värmen på högsta och blanda ordentligt.

2. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält. Reglera värmen så sockret inte bränns.

3. Sänk värmen till medel och rör om tills sockret smält helt. Reglera värmen hela tiden så att sockret inte bränns.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

4. Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper.

5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat.

5. Pudra över kanel och flingsalt. Bryt isär mandlarna när sockret stelnat. utvald brandamandlar5 brandamandlar1

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola