Bloggar

Snabba ostfrallor

ostfrallor4 ostfrallor6 ostfrallor5

Supergoda, härliga frallor med ost i degen och på toppen! Passar bra till frukost, mellanmål, på buffén eller till en god sallad eller paj. Frallorna går oerhört snabbt att baka och behöver inte jäsa eftersom de innehåller bakpulver istället för jäst.

Degen ska inte knådas utan bara snabbt arbetas ihop. Om man knådar en deg som innehåller bakpulver kan brödet bli segt och hårt. Glutentrådarna ska inte bli starka när man bakar med bakpulver.

Snabba ostfrallor

12 st 

1 dl ost, riven
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl filmjölk

Garnering
ost, riven

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 12 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Strö över riven ost på frallorna.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Riv osten grovt.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Blanda bakpulver, salt, grahamsmjöl, vetemjöl och ost i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 12 bitar.

3. Dela degen i ca 12 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Strö över riven ost på frallorna.

5. Strö över riven ost på frallorna.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.

ostfrallor2 ostfrallor7utvald ostfrallor1

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola