Bloggar

Semlor med krossad choklad

semlorkrossadchoklad2 semlorkrossadchoklad1

Krossad choklad på vispgrädden gör semlorna ännu godare! Jag älskar dessa godingar och jag strör gärna på extra choklad för att det är så himla gott!

Semlor med krossad choklad

12–14 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
¾ dl strösocker
1 nypa salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
75 g smör, rumsvarmt
7–9 dl vetemjöl 

Pensling
1 ägg 

Fyllning
ca 150 g mandelmassa
2–3 msk mjölk

ca 3 dl vispgrädde

ca 50 g mörk eller ljus choklad, hackad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12–14 bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–11 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.

6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. Strö över hackad choklad. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12–14 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.

5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölken till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.

6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. Strö över hackad choklad. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

6. Vispa grädden fluffig och klicka ut eller spritsa den på bullarna. Strö över hackad choklad. Sätt på locken. Pudra över florsocker.

 

semlorkrossadchoklad3 utvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola