Bloggar

Igelkottkakor

igelkottkakorB igelkottkakorG utvald

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar! Kul att baka med barnen eller bjuda på till fikat på ett barnkalas. Kakorna grädda i låg värme, ca 160 grader för att de ska bli genomgräddade och inte få någon färg.

Igelkottkakor

Ca 20 st

200 g smör, kallt
1 nypa salt
1 dl florsocker
4 ½ dl vetemjöl

ca 100 g mörk choklad, smält
kokos

1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.

3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.

5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.

6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.

7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.

3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.

5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.

6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.

7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

igelkottkakor8igelkottkakorE igelkottkakorA igelkottkakorF igelkottkakorD

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola