Bloggar

Havregrynsbröd utan mjöl

havregrynsbrödutanmjöl7 havregrynsbrödutanmjöl1

Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra!

Tips! Använda rent havre om du inte kan äta vanliga havregryn pga glutenintolerans.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

 

Havregrynsbröd utan mjöl

24 st

14 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
4 ägg
5 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa hela mängden havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked fördelat på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min (en plåt i taget). Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa hela mängden havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.

4. Klicka ut 12 frallor med en sked fördelat på 2 ugnsplåtar, klädda med bakplåtspapper.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.

havregrynsbrödutanmjöl5 havregrynsbrödutanmjöl6 havregrynsbrödutanmjöl2 havregrynsbrödutanmjöl4 havregrynsbrödutanmjöl3 havregrynsbrödutanmjölUtvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola