Bloggar Lindas Bakskola Lindas glutenfritt Lindas matbröd Okategoriserade

Nyttig filmjölkslimpa

glutenfrilimpautvald glutenfrilimpa4 glutenfrilimpa2

Saftig, god, glutenfri limpa som inte behöver jäsa! Brödet är oerhört saftigt och bakas med bovetemjöl som inte innehåller gluten. Använd havregryn av sorten rent havre som garanterat är glutenfria om du har glutenintolerans (annars kan du använda vanliga). Havregryn är glutenfria normalt sett men kan innehålla spår av gluten pga att de behandlas i samma maskiner där det kan förekomma gluten.

Kesobröd utan mjöl – mjuk härlig konsistens, supergott! Klicka här för recept
Kesobröd utan mjöl – mjuk härlig konsistens, supergott! Klicka här för recept
mjölfri frölimpa
Nyttig, mjölfri frölimpa – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Nyttig filmjölkslimpa

1 st

5 dl bovetemjöl
2 dl havregryn (rent havre)
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
¾ dl mörk sirap  (kan uteslutas om man vill ha den helt sockerfri, men hälften förbränns under gräddningen när brödet jäser upp och växer)

Garnering
bovetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap.

3. Rör ihop allt till en kladdig smet.

4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite bovetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap. 2. Tillsätt filmjölk och sirap.

3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite bovetemjöl på ytan.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite bovetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

glutenfrilimpa2 glutenfrilimpa5 glutenfrilimpa3 glutenfrilimpa8 glutenfrilimpa7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Mjölfri havregrynslimpa

Nyttigt, saftig, mjölfri limpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Igelkottkakor

Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Stora Gorbys piroger

Supergoda, stora & matiga piroger fyllda med köttfärs & ost. Går bra att frysa in!

0

Fryst passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! Magiskt god dessert med en smulig botten och en krämig, fryst passionsfruktsfyllning.

0

Skillnaden mellan olika jäsmedel

Bikarbonat, bakpulver & hjorthornessalt används som jäsmedel till småkakor. Här får du kunskap om vad som skiljer dem åt.

0

Mandarinpumpor

Pysseltips! Gör söta, små minipumpor av mandariner!

0

Nyttig bärsmoothie

Fräsch bärsmoothie – svalkande, mättande & god.

0

Pastellfärgade marshmallows

Fluffiga skumgodisar i läckra pastellfärger. Godare än köpta!

0

Havregrynsbröd utan mjöl

Saftiga, goda frallor bakade helt utan vanligt mjöl – istället innehåller de mixade havregryn.

0

Nyttiga dadel-kokosbollar utan socker

Ljuvligt goda kokosbollar med hackad sötmandel som är ett perfekt som snacks när du vill minska på sockret.

0