Bloggar

Marängbottnar

marängbottnarsteg1

 

Hemgjorda marängbottnar är enkelt att göra själv! Det ingår bara 2 ingredienser och själva smeten går fort att göra. Det som tar tid är gräddningen eftersom man gräddar dem på låg värme. Om värmen är för hög får bottnarna en brun färg och det ska de helst inte ha. De ska vara vita och snygga när de är färdiggräddade.

Förvara bottnarna torrt  och svalt om du bakar dem en dag i förväg.

Marängbottnar

2 st

4 äggvitor
2 ½ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

2. Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, 18–20 cm i diameter. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt dem kallna på plåten.

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola