Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Okategoriserade

2 enkla baktips: så lyckas du bäst med mjuka kakor

Skärmavbild 2016-03-28 kl. 20.59.22

2 enkla baktips: lyckas med mjuka kakor

1. Använd rumstempererade ingredienser. En kall smet tar längre tid att grädda och risken är att gräddningstiden blir fel.

2. Öppna inte ugnsluckan, speciellt inte under första halva gräddningstiden. När kall luft kommer in påverkas jäsningsprocessen och kakan kan sjunka ihop.

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Havrebollar med vit choklad

Kalasgoda havrebollar med riven, vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0

Påskpyssel! Så färgar du äggen randiga

Det är roligt att pyssla och färgade ägg hör påsken till. Du kan enkelt göra snygga ränder i färgen – klicka på rubriken för att se hur man gör!

0

Kesoplättar med hallon (utan mjöl)

Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg, helt utan mjöl. Goda och mättande till frukost, lunch eller mellis.

0

Lindas drömgoda midsommartårtor

23 superläckra tårtor & desserter till midsommar från Lindas bakskola!

0