Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Grahamsfrallor

grahamsfrallorutvald

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.

grahamsfrallor7

Klassiska grahamsfrallor är alltid gott och populärt. När jag bjöd min 6- och 9-åring plus några av deras kompisar var deras reaktion: de här frallorna är mycket godare än vanliga. Jag vet inte vad ”vanliga” frallor betyder för dem, men de var otroligt nöjda och tryckte i sig flera bröd var. Jättekul! Det är roligt när barn tycker om bröd med fibrer i.

Hemgjort smör som är ljuvligt gott och tar 5 min att göra! Klicka här för recept!
Hemgjort smör som är ljuvligt gott och tar 5 min att göra! Klicka här för recept!

Grahamsfrallor

12 st (gör en dubbel sats som ger 24 st bröd om du vill använda hela jästen)

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 dl grahamsmjöl
1 ½ tsk salt
1 msk rapsolja
ca 6 dl vetemjöl 

Garnering
grahamsmjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Häll i grahamsmjöl och blanda. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till runda frallor med mjölade händer.

3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten och strö över lite grahamsmjöl.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Häll i grahamsmjöl och blanda. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Häll i grahamsmjöl och blanda. Låt blandningen stå i ca 5 min. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter så glutentrådarna blir starka. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till runda frallor med mjölade händer.
2. Dela degen i 12 bitar och rulla dem till runda frallor med mjölade händer.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden med vatten och strö över lite grahamsmjöl.
4. Pensla bröden med vatten och strö över lite grahamsmjöl.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på galler.

grahamsfrallor8 grahamsfrallor10 grahamsfrallor9 grahamsfrallor6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Äntligen! Nu kan du baka kakan med 0 kalorier!

Läs receptet med steg-för-stegbilder i Lindas bakskola – klicka på länken!

0

Ny baksuccé! Jästen som jäser på 1 minut!

Läs om hur enkelt du bakar med denna suveräna, snabba jäst!

0

Havrebollar med vit choklad

Kalasgoda havrebollar med riven, vit choklad istället för kakao. Riktiga 10-poängare!

0