Bloggar

Bakpulvertekakor

10minuterstekakor7 10minuterstekakor10 10minuterstekakor8

Saftiga, lättgjorda bakpulvertekakor med en spröd, härlig yta. De behöver inte jäsa och går blixtsnabbt att baka. Perfekt på morgonen när man vill äta nybakat bröd till frukost.

Tips! Om du vill frysa in tekakorna bör det göras direkt när de har svalnat efter gräddningen för bakpulverbröd blir tyvärr ganska trista och kompakta om de ligger framme i ett par timmar (även när de ligger i en påse).

Baka en halv sats som ger 6 bröd! Om du vill ha färre bröd går det bra att baka en halv sats deg och baka ut 6 tekakor.

Bakpulvertekakor

12 st

2 dl grahamsmjöl (eller rågmjöl)
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
5 dl mjölk eller filmjölk 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Nagga bröden med en gaffel.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.

2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.

2. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till längder och dela varje längd i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Nagga bröden med en gaffel.

4. Nagga bröden med en gaffel.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

10minuterstekakor6 10minuterstekakor12 10minuterstekakor9 10minuterstekakor11

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola