Bloggar

Kladdkakebakelser

kladdkakebakelser2 kladdkakebakelser4

Det är enkelt & ljuvligt gott att göra bakelser av kladdkaka. De är mycket uppskattade och en perfekt dessert till fester och  kalas. Duka upp dem på en fikabuffé eller servera dem efter en härlig middag.

Den här kladdkakan innehåller en massor av riktig mörk choklad och florsocker. Det gör ytan på kladdkakan oerhört spröd och härlig med ett lagom kladdigt innanmäte. En superlyxiga kladdkaka som passar lika bra på finare fester som vardagligt fika.

Kladdkakebakelser

Ca 12 bitar

225 g smör
250 g mörk choklad
3 dl florsocker
1 krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg 

Garnering
florsocker
vispgrädde
hallon eller jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.

3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen. Skär kakan i tårtbitar, ca 12 st. Spritsa en klick grädde på varje bit och dekorera med hallon eller jordgubbar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull.

2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.

2. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i det varma smöret. Rör om tills allt smält.

3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.

3. Tillsätt florsocker, salt och vetemjöl. Rör om ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).

4. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa med kokos eller ströbröd).

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 32–35 min. Låt den kallna helt i formen.

Kladdkakalyx9 kladdkakebakelser1 kladdkakebakelser3 kladdkakebakelser2

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola