Bloggar

Krabbelurer med jordgubbsmos

krubbelurerjordgubb5 IMG_9169krubbelurerjordgubb1

LJUVLIGT GOTT! Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt. Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Lite kompaktare än plättar, men ändå väldigt mjuka och härliga. De är goda till mellis, lunch, på barnkalas eller varför inte till helgfrukosten.

Dessa krabbelurer innehåller mindre socker än många liknande recept och en nypa salt. De är ljuvligt goda och jag gör dem ofta till mina mina barn som är helt galna i dem!

Här finns alla recept på min bakblogg Lindas bakskola!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Krabbelurer  med jordgubbsmos

10–14 st

1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl vetemjöl
3 dl mjölk

ev. florsocker

Jordgubbsmos
100–200 g jordgubbar, färska eller frysta
ev. strösocker

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.

2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.

3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.

4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men jordgubbsmoset kan även ätas osötat.

2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.

4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, annars kan jordgubbsmoset ätas osötat.

4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men jordgubbsmoset kan även ätas osötat.

krubbelurerjordgubb2 krubbelurerjordgubb6 krubbelurerjordgubb3 krubbelurerjordgubbutvald krubbelurerjordgubb4

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola