Bloggar

Goda tårtfyllningar

1. Hallon– eller jordgubbsgrädde
5 dl vispgrädde
250 g hallon eller jordgubbar
Blanda mosade hallon och vispgrädde.

2. Blåbärsgrädde
5 dl vispgrädde
250 g blåbär
Blanda mosade blåbär och vispgrädde.

3. Drottninggrädde
5 dl vispgrädde  
300 g blandade blåbär & hallon
Blanda mosade blåbär och vispgrädde.

4. Citronkvargsgrädde + bär
2 dl vispgrädde
2 dl Valio kvarg citron
Vispa grädden fluffig och rör ihop den med kvargen
Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär, riven citron

5. Vit chokladmousse + bär
vit chokladmousse (klicka för recept)
Toppa med valfria bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär 

6. Lemon curd + vispgrädde + bär
1 sats hemgjord lemon curd 
4–5 dl vispgrädde 
färska bär

7. Daimgrädde, chokladgrädde, After Eight-grädde
5 dl vispgrädde  
2 dubbel-daim eller 150 g choklad eller 20 plattor After Eight
Blanda hackad Daim eller choklad eller After Eight och vispgrädde.

8. Fluffig vaniljkräm
2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
3 dl vispgrädde
Blanda mjölk och marsanpulver och låt det stå och tjockna en stund. Vispa grädden fluffig. Blanda ihop vaniljkräm och grädde.

9. Chokladfluff
200 g choklad
5 dl vispgrädde
Värm vispgrädden i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i bitar och smält ner dem i grädden. Grädden får inte koka för då kan inte grädden vispas sedan! Låt grädden kallna i kylen i ett par timmar. Den ska bli kylskåpskall. Vispa grädden fluffig.

10. Jordgubbsmousseklicka här!

11. Daimmousseklicka här!

12. Nutellamousse – klicka här!

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola