Bloggar

Jordgubbsmousse

jordgubbsmousse5 jordgubbsmousse6

MUMS VAD GOTT! Fluffig, härlig och ljuvligt god vit chokladmousse med underbara jordgubbar. En drömgod, perfekt dessert som går fort att göra! Beroende på hur stora portioner man serverar räcker den till 8–12 personer. En favoritdessert som är enkelt att göra och mycket uppskattad!

Superläcker kolatårta på en browniebotten – klicka här för recept!

Superläcker kolakaka med mjölkchokladkräm – klicka här för recept!

Ljuvligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Jordgubbsmousse

8–12 portioner (beroende på storlek)

Vit chokladmousse
150 g vit choklad, smält
1 äggula

Fyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar, frysta eller färska
ev. florsocker

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggula. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

4. Lägg jordgubbsbitar i botten på glasen. Skeda ner jordgubbsmousse. Dekorera gärna med en jordgubbsbit. Pudra gärna över lite florsocker på jordgubben.

1. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.

3. Skär resten av jordgubbarna i bitar.

2. Mosa hälften av jordgubbarna. Blanda slarvigt ner dem i moussen.

jordgubbsmousse2 jordgubbsmousse4 jordgubbsmousse3 jordgubbsmousseutvald

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på

@lindasbakskola

@lindasbakskola