Bloggar

Chokladformar fyllda med jordgubbar & vispgrädde

chokladformar18chokladformar9

Superläckra chokladformar som man enkelt gjuter själv i muffinsformar av aluminium. Fyll dem med mosade jordgubbar & vispgrädde så har du en superläcker, god dessert! Det är enkelt att att göra dem och de gör garanterat succé. Formarna kan göras ett par dagar före servering. Använd en choklad av god kvalitet som du gillar.

Tips! Dekorera även vispgrädden med minimaränger eller smula maränger på grädden.

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Chokladformar fyllda med jordgubbar & vispgrädde

10–15 st

10–15 muffinsformar i aluminium
200 g mörk choklad (eller valfri choklad)
ca 1 liter jordgubbar
ca 3 dl vispgrädde

Dekoration
jordgubbar
(ev. maränger)

GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron, men rör om då och då så chokladen inte bränns).

2. Pensla insidan på aluminiumformarna med choklad. Ställ dem i kylen för att stelna.

3. Upprepa penslingen 2–3 ggr så formarna inte blir för tunna för då går de lätt sönder när man lossar dem från formarna. Ställ dem i kylen för att stelna mellan varje pensling. Testa försiktigt med en form att det går lätt att ta bort formen.

4. Lossa försiktigt formarna från chokladen.

5. Mosa 1–2 jordgubbar/form (beroende på storlek) med en gaffel.

6. Fyll chokladformarna med mosade jordgubbar.

7. Spritsa eller klicka ner vispad grädde i chokladformarna.

8. Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje bakelse.

1. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron, men rör om då och då så chokladen inte bränns).

1. Smält chokladen över vattenbad (eller i mikron, men rör om då och då så chokladen inte bränns).

2. Pensla insidan på aluminiumformarna med choklad. Ställ dem i kylen för att stelna.

2. Pensla insidan på aluminiumformarna med choklad. Ställ dem i kylen för att stelna.

3. Upprepa penslingen 2–3 ggr så formarna inte blir för tunna för då går de lätt sönder när man lossar dem från formarna. Ställ dem i kylen för att stelna mellan varje pensling. Testa försiktigt med en form att det går lätt att ta bort formen.

3. Upprepa penslingen 2–3 ggr så formarna inte blir för tunna för då går de lätt sönder när man lossar dem från formarna. Ställ dem i kylen för att stelna mellan varje pensling. Testa försiktigt med en form att det går lätt att ta bort formen.

4. Lossa försiktigt formarna från chokladen.

4. Lossa försiktigt formarna från chokladen.

5. Mosa 1–2 jordgubbar/form (beroende på storlek) med en gaffel.

5. Mosa 1–2 jordgubbar/form (beroende på storlek) med en gaffel.

6. Fyll chokladformarna med mosade jordgubbar.

6. Fyll chokladformarna med mosade jordgubbar.

7. Spritsa eller klicka ner vispad grädde i chokladformarna.

7. Spritsa eller klicka ner vispad grädde i chokladformarna.

8. Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje bakelse.

8. Dekorera med en hel eller halv jordgubbe på varje bakelse.

chokladformar10 chokladformar11 chokladformar17 chokladformar15 chokladformar14 chokladformar16 chokladformar12 chokladformar13

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola